Reglement

Bowlingtournoord.nl
reglement

1. Deelnemers:
Kaden toernooi te Drachten De Kaden, ABC toernooi te ABC Assen, Nedmag Turfjes toernooi te Veendam, BV Assen Open te Assen, BV Emmen Handicap toernooi te Emmen , het Oliebollentoernooi te Wolvega ,het 15e Minfi’s sgl hcp toernooi te Leystad en het Martini Toernooi te Groningen

2. Ieder deelnemend toernooi draagt 1 euro per deelnemer over aan de prijzenpot van de tour. Deze prijzenpot, ook  bijdragen van sponsoren, gaat in zijn geheel naar de winnaars van de finaledag.

3. In de einduitslag worden de dames en heren gesplitst. De nummer 1 van zowel de dames als de heren  van elk toernooi ontvangt 100 punten, de nummer 2 ontvangt 99 punten enz. Vanaf plaats 100 krijgt iedereen nog 1 punt om hun deelname te registreren in de ranking van de  tour.  (De hoogst geëindigde  dame krijgt in deze format dus ook 100 punten ook al is ze als 3e geëindigd in de einduitslag bij toernooien waar er geen aparte dames finale is)

4. In de ranking tellen  4 van de deelnemende  toernooien  mee, de slechtste klasseringen vallen af. Bij minder dan 4 deelnames geen opname in de eindranking.

5. De einduitslag van elk toernooi met daarin de deelnemers met naam pasnummer, pas gemiddelde en aantal punten graag zo spoedig mogelijk verzenden naar  de secretaris van de tour. Let op . Mannen en vrouwen apart vermelden, zie punt 3

6. Ieder deelnemend toernooi bepaalt zelf de handicapregeling.

7. Ieder deelnemend toernooi maakt de afdracht binnen 2 weken aan de tour over.

8. Ieder deelnemend toernooi maakt middels logo van tour en berichtgeving in toernooiboekjes, flyers, site en mailcorrespondentie melding van deelname aan de tour. De tour voorziet bowlinghuizen van posters.

9. Ieder deelnemend toernooi  plaatst een link naar de site van de tour en de ranking plus het reglement van de tour op hun site, dat zal
meestal de site van de organiserende vereniging zijn. Het is gewenst dat de einduitslag snel wordt doorgegeven aan de tour.

10. Voor de finaledag van de tour, zaterdag 19-05-2018 in Bowling De Veenpoort te Veendam, worden de  hoogste  10 dames en 20 heren  van de ranking uitgenodigd.  Format van de finale volgt binnenkort. Ook de finales worden op hcp-basis gespeeld, 80% van 210 max. 60, iedere finalist begint met 0 punten. Bij gelijke stand gaat de laagste handicap voor, is de handicap ook gelijk dan telt de klassering van het laatste toernooi waar gelijken samen aan meegedaan hebben. Opengevallen plaatsen worden opgevuld met de eerstvolgende van de ranking. Deelname is gratis.

11. In de gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie van de tour.